Despre Link Unic de Portofoliu

Cuprins:

  • Introducere
  • Perspective: IDentitati Digitale care conțin documente digitale, un Link Unic Portofoliu și Social Media WebWall, proiectate pe Web Semantic
  • SmartCITY, SmartEDUcatie, Link Unic Portofoliu
  • Tehnologie de confidențialitate: BlockStack, re:ClaimID, ENIGma
  • Concluzii: Link Unic Portofoliu, de ce avem nevoie de el?.

………….

Viitorul poate fi creat de ceea ce faci tu astăzi!

Introducere

Internetul a pornit de la o idee simplă: conectarea tuturor calculatoarelor din lume pentru a face oamenii să comunice. Dezvoltarea sa din ultimii ani, accentuată de explozia comerțului electronic, a depașit însă previziunile chiar si a celor mai entuziaști futurologi în tehnologia informatică. Ce să mai spunem de viziunile sau intențiile celor care au pus prima piatră la temelia Internetului.

A venit deci momentul să ne punem cateva întrebări:

  • Internetul este o adevarată aventură care îsi pune amprenta asupra societații de astăzi?
  • Ce se va întâmpla în următorii 5-10-30 de ani de evoluție tehnologică si umană?
  • De ce trebuie să ne reconfiguram online cu o #IDD- Identitate Digitală care sa contină #LUP- Link Unic Portofoliu si WebWall Social Media?
  • Este internetul, viitorul spațiu de dezvoltare al omenirii?

În momentul de față tendințele de dezvoltare ale Internetului sunt dictate de câteva grupuri de interese, cel mai evident fiind acela al comercianilor, care văd în el o oportunitate de a-și mări veniturile și de a împinge si mai mult societatea umană către o societate de consum. O a doua tendință pare să ducă către manipularea media a modului cum percepem evenimentele si chiar să ne influențeze decizia de vot.

Ultimul cuvânt îl vor avea însă, tot utilizatorii.

Utilizatorii vor decide singuri dacă acceptă direcția de dezvoltare strict materialistă și manipulatoare impusă de grupurile de interese, așa cum acceptă direcția impusă de aceste grupuri în viata reală sau dacă încearcă să definească si să sprijine o altă direcție, mai conformă cu natura umană, care ne definesc ca individ și relationare intr-un mod constructiv. Biometrica poate măsura caracteristicile noastre unice precum amprentele, dar mediul virtual ne poate oferi o amprentă unică virtuală?

LUP- Link Unic Portofoliu

Internetul a accelerat dezvoltarea identității digitale, acest amalgam de informații personale, stocate în bazele de date ale statului, ale municipalității, spitalelor si centrelor medicale, companiilor de asigurări, magazinelor, băncilor, agențiilor guvernamentale, ale burselor, site-urilor si rețelelor socio-profesionale.

Cum ar fi să fiu unica bază de date a identității mele virtuale în mediul online?

Perspective: IDentitati Digitale care conțin documente digitale, un Link Unic Portofoliu și Social Media WebWall, proiectate pe Web Semantic

Citeste mai departe, click aici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top